Головна » 2017 » Березень » 19

Бджолярі вивчають і сперечаються з приводу аерації вуликів в різні сезони року і пропонують різні конструкції для більш раціонального пчёловожденія. Аерація вулика - (від грец. Aer - повітря), в бджільництві, це регульований природний повітрообмін в вулику, який здійснюється через нижні і верхні льотки в стінах корпусів і вентиляційні отвори даху за рахунок різниці щільності зовнішнього і внутрішнього повітря.

Бджоли можуть підвищувати температуру всередині вулика при похолоданні і можуть знижувати її при перегріванні. Вентилюючи вічко бджоли регулюють вологість усередині вулика. У період головного медового хабар нектарного аромати ульевого повітря поширюються на десятки метрів від пасік. Думка бджолярів відомо: все, що виходить з вулика - корисно. Вулик можна назвати найефективнішим природним інгалятором. Ефірні масла прополісу, меду і воску, маточного молочка та перги, аромати і фітонциди квіток, нектару і воску, що виділяються з вулика, створюють особливий мікроклімат. Лікувальна дія ульевого повітря першими помітили бджолярі, вони ж придумали перші способи його застосування.

Український журналіст, член-кореспондент Апімондії Н.В.Ульяніч в журналі "Бджільництво" за 2005 рік знову звернув увагу на лікування вуликів повітрям:
... Читати далі »

Переглядів: 2004 | Додав: sanator | Дата: 19.03.2017 | Коментарі (0)